Представяне в ВМА

На 27.09.2012 г. в клиниката по ендокринология на ВМА беше направено представяне на ЛИПОСТАНОЛ+. Презентацията премина при засилен интерес.

ХІІI национален конгрес по кардиология

ЛИПОСТАНОЛ+ беше представен на ХІІI НАЦИОНАЛЕН КОНГРЕС ПО КАРДИОЛОГИЯ (4 – 7 октомври 2012 г., Интер ЕКСПО Център,София) на 6 октомври от 13 ч. в зала ВИТОША с лекцията"Ролята на фитостеролите в подкрепа на лечението и превенцията на сърдечно-съдовите заболявания."Лекцията беше изнесена от Д-р Мария Николова.

 kongres-kardiolozi

Нови данни за намаляване на холестерола

 

Нови данни за намаляване на холестерола

Здравните претенции за фитостеролите за намаляване на холестерола в кръвта могат сега да бъдат преценени чрез новите научни данни на EFSA  (Европейски Орган за безопасност на храните)

Експертите на EFSA установиха, че храни като киселото мляко и маргарина, които съдържат определени количества растителни станоли и стероли могат да понижават нивата на холестерол в кръвта. Тези данни ще подпомогнат Европейската комисия и страните членки при по-нататъшното одобряване на такива здравни претенции.
Професор Албърт Флин, председател на Панела на EFSA по диетични продукти, хранене и алергии (NDA), каза: “EFSA идентифицира дневния прием на растителни станоли и стероли, необходим за постигане на значително намаляване на холестерола, както и времето, необходимо за този ефект. Търсихме и вида храни, които са най-подходящи за получаване на този резултат.”
Тези данни ще помогнат на Европейската комисия и страните членки при разглеждане на одобряване на релевантни здравни претенции и еднозначно ще гарантират, че потребителите няма да бъдат подведени за научните основания за такива претенции. Учените от Панела NDA дадоха становище, че холестеролът в кръвта може да бъде намален средно със 7 до 10.5%, ако човек консумира 1.5 до 2.4 грама растителни стероли и станоли всеки ден.
Учените установиха, че ефект обикновено се получава в рамките на първите 2-3 седмици. Изследвания, обхващащи периоди от до 85 седмици показват, че ефектът е устойчив в рамките на този период.Всеки шести страда от висок LDL холестерол

Всеки шести страда от висок LDL холестерол

Наскоро проведено проучване на английски учени, обхванало 1 500 души под 35 години, показва, че всеки шести жител на Великобритания страда от висок LDL холестерол. Според същото проучване един от всеки пет, които знаят за този си проблем, не прави нищо по въпрос, което често се оказва и неприятно от гледна точка на това, че проблемите с LDL холестерол могат да се задълбочат и да предизвикат сериозни здравни проблеми.

“Хората си играят със смъртта, когато не предприемат нищо и не променят хранителните си навици и начина си на живот, след като открият, че имат висок холестерол – казва пред вестник Daily Mail изпълнителният директор на здравната организация “Hearth UK”, Жул Пейн.

Дори да сте слаби, млади и външно в цветущо здраве и да не мислите, че сте подложени на риск, ние бихме ви посъветвали да поддържате информираността си за нивата на своя LDL холестерол. Не забравяйте, че той може да бъде тих убиец без видими симптоми, които да можете ясно да разграничите в своето ежедневие.

Друга препоръка е да потърсите допълнителна информация по темата, като повишите общата си информираност по темата дори да не сте в типичните за масовите представи рискови групи на страдащите от проблеми с LDL холестерол. Не забравяйте, че през 21 век пред много от нас стоят предизвикателствата на заседналия начин на живот, което може да провокира значителни проблеми с нашия висок холестерол, както в краткосрочен, така и в дългосрочен аспект.

Не подценявайте опасностите от висок холестерол и по-конкретно от LDL такъв, защото можете да съсипете здравето си и да ви се наложат един куп процедури, за да компенсирате своята незаинтересованост.

Специален шоколад намалява кръвното и холестерола

 

Специален шоколад намалява кръвното и холестерола

Шоколад, в който към флаванолите на какаото са добавени и растителни стероли, намалява кръвното налягане и регулира повишения холестерол, съобщи ЮПИ, позовавайки се на американски учени.

Екип от университета на Илиноис и на корпорацията "Марс" установи, че ежедневната консумация на шоколадите CocoaVia намалява общото ниво на холестерола с 2 процента, а на лошия холестерол - с 5,3 процента при хората с подобни проблеми. Той намалява и систоличното кръвно налягане с 5 процента след осем седмици.

В изследването са участвали 49 мъже и жени с висок холестерол, следващи препоръчвана от американските власти диета. Тези, които се черпели с обикновен черен шоколад, нямали значително подобрение на показателите за разлика от приемащите обогатения със стероли шоколад.

Процентът на какаото в шоколада не е показателен за съдържанието на флаваноли. То се осигурява с внимателна обработка на суровината, изтъкват специалистите от "Марс". БТА

More Articles ...

  1. Симпозиум

Новини

  • 1
  • 2

Мнения на потребители

  • Боян Георгиев
  • Иван Чолаков

Няколко години бях с наднормено тегло и логично нивата ми на холестерол станаха опасно високи. Постепенно обаче започнаха да се

Още...

Имах сериозни проблеми с високи нива на лош холестерол. Търсих безуспешно решение няколко месеца докато не попаднах на Липостанол+. Продукта

Още...

Мнения на специалисти

  • д-р Портарска
  • д-р Петрова
  • д-р Филипова

Имам проследени десетки случаи на пациенти със завишени норми на холестерол, на които съм изписвала хранителната добавка ЛИПОСТАНОЛ+.

Още...

Все повече хора идват при мен със завишени нива на холестерол. Започнах да им препоръчвам да се възползват от продукта

Още...

Работя с Липостанол+ от няколко месеца и съм много довлна от резултатите. При всички пациенти приемали продукта редовно се забелязва

Още...